Your Mind Matters

eTwinning projekt: Your Mind Matters

Partneri:

1. ht1 Ekonomska i trgovačka škola Čakovec

Sint-Jozefscollege – vzw Sint-Goedele, Belgija

Isparta Süleyman Demirel Fen Lisesi, Turska

IESO BELERMA, Španjolska

Trajanje projekta: rujan, 2023. – lipanj, 2024.

Kratki opis:

Učenici 1.ht1 razreda ove su godine s profesoricom Tanjom Skoliber sudjelovali u eTwinning projektu Your Mind Matters. Na početku školske godine, glasanjem su odlučili da će obraditi temu mentalnog zdravlja te kako ga poboljšati. Partneri u projektu su učenici i njihovi profesori iz Belgije, Turske i Španjolske. Nakon upoznavanja, odabrani su međunarodni timovi tako da su učenici na zadacima surađivali sa svojim vršnjacima iz razreda, ali i iz drugih škola. Neke od aktivnosti koje su proveli na online sastancima bilo je pisanje akrostične pjesme koju su potom uglazbili, sastavljanje liste feel-good pjesama na Spotify platformi, razgovarali su o raznim vanjskim utjecajima na mentalno zdravlje i napravili infografike sa savjetima kako ga poboljšati. Svaki je tim osmislio maskotu i ime tima pa su se tako primjerice nazvali Mental Warriors i Compassion Crusaders.

Na početku i kraju projekta provedena je anketa o mentalnom zdravlju učenika i nakon završne analize ponosni smo reći da su se rezultati značajno poboljšali. Razgovor o mentalnom zdravlju je itekako važan i učenici su sada spremniji na razne izazove koje njihova dob nosi. Također su savladali brojne web 2.0 alate, poboljšali svoje jezične vještine, prebrodili strah od javnog govora i samostalno organizirali i vodili međunarodne sastanke svojih timova.

Sažetak glavnih aktivnosti i rezultata projekta možete pogledati na slijedećoj poveznici:

https://www.canva.com/design/DAGE_yewKVM/dbZMdFMH1nCWaVskKaIhdA/view?utm_content=DAGE_yewKVM&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=editor