Učenice 4. razreda hotelijersko – turističkoga smjera, Sara Baksa i Nika Micek, u pratnji svoje mentorice Zite Lajtman, profesorice savjetnice i ravnateljice Bosiljke Vinković Kukolić, ravnatelja mentora otputovale su 17. listopada 2022. godine na Međunarodno natjecanje ugostiteljskih i turističkih škola, AEHT –u u talijanski grad Senegalliju. U svakoj disciplini natječe se u parovima i tako se Sara natjecala u disciplini "Front Office" s partnericom Norom iz Belgije, a Nika u disciplini "Stretegic thinking" s partnerom iz Nizozemske Brianom. Front office se sastoji od 4 modula:
telefonskoga razgovora, odgovora na e- poštu, rješavanja dvije situacije s gostom u hotelu (check in i check out), a prije natjecanja Sara i Nora razgledale su hotel Raffaello te se bolje upoznale s njim.

Nakon otvorenja učenice su pisale ispit znanja. Nika je pisala ispit iz predavanja koje je odslušala nakon otvorenja, dok je Sara pisala ispit znanja o recepciji i destinaciji. Nika je sa svojim partnerom morala sastaviti dokument od maksimalno osam stranica te napraviti prezentaciju kako bi unaprijedili zadani hotel ( Terrazza Marconi).

Drugi dan prezentirali su svoj rad na engleskom jeziku za što ih je pripremala mr. Dunja Siročić, izvrsni savjetnik. U svakoj disciplini vrlo je važan timski rad te se on posebno ocjenjuje. Unatoč (ne)pripremljenim partnerima koje su učenice dobile, pokazale su stručnost i prikazale našu školu u najboljem mogućem svjetlu. Vjerujemo da im je ovo bilo nezaboravno iskustvo kojega će se vrlo rado prisjećati.

 

Dolazak na natjecanje i boravak u Senigalliji omogućila je Erasmus+ akreditacija za strukovno obrazovanje i osposobljavanje. Koordinatorica projekta  2022-1-HR-KA121-VET-000058039 je Jasmina Zaborski, prof. mentor.