U školi i izvan nje učimo o u ekonomiji, trgovini, poslovnoj administraciji i turističkom sektoru, i to na praktičnim poslovima u prodavaonici, uredu, školi, staračkome domu, hotelu pa čak i u nogometnome klubu. Učenici su znanja i vještine odlučili pokazati u njemačkome gradu Ingolstadtu, poznatom po Audi Forumu, muzejima i mnogobrojnim kulturno-povijesnim znamenitostima.

U sklopu projekta Erasmus+ dvanaest učenika usmjerenja prodavač, ekonomist, komercijalist i hotelijersko-turistički tehničar provodi ondje dva tjedna u pratnji profesorice Lidije Hižman. Nakon puta i odmora upoznali su svoje poslodavce i dobili zadatke koje će, kako kažu, savjesno ispunjavati. Prvi su dojmovi jako dobri, grad im je zanimljiv, ljudi su gostoljubivi i ljubazni. Učenicima se sviđa ova sjajna prilika da svoje vještine pokažu u novoj sredini i steknu novo iskustvo. Neki od njih na praksu će biciklima, što će im znatno olakšati putovanje do radnoga mjesta.

Boravak i praksu u Ingolstadtu omogućila je akreditacija za strukovno obrazovanje i osposobljavanje. Koordinatorica je projekta 2022-1-HR-KA121-VET-00005-8039 Jasmina Zaborski, prof. mentor.

Wiederschaun aus Bayern!