Na ovogodišnjoj Smotri literarnoga, dramskoga i novinarskoga stvaralaštva čiji se završni dio odvijao u prepunoj dvorani Centra za kulturu Čakovec, 22. veljače 2019. godine u kategoriji samostalnoga scenskoga izraza izravno je jednoglasnom odlukom prosudbenoga Povjerenstva odabrana učenica 1. UR razreda Marija Duhović. Marija Duhović predstavljati će Međimursku županiju na državnoj Smotri koja će se održati u ožujku u Primoštenu, izvedbom monologa Zinke Čituš Čižmešija „Kučakov bajs“.

U literarnom izrazu za državnu Smotru predložen je i rad Luke Mezge, učenika IV. UR razreda pod naslovom „Osjećam strašni KRIK u svojoj glavi iliti kako teku moje pripreme za državnu maturu“.

I Marijina i Lukina mentorica je njihova profesorica Hrvatskoga jezika Dijana Fric.

Na Smotri je u kategoriji literarnoga izraza pohvaljen rad „Kaledioskop straha“ učenice Elene Lukša čija je mentorica profesorica Valentina Perčić Štefok.

Pod vodstvom profesorice Željke Podgorelec na Smotri se predstavila i Dramska družina naše škole s predstavom „Gdje je srce, tu je dom“.

Autorsku predstavu profesorice Željke Podgorelec izveli su učenici: Tara Damjan, Lorena Borak, Luka Horvat, Sven Kraljić, Marsel Purić i Jelena Dombaj.

Na Smotri je sudjelovala i učenica Tatjana Podvezanec svojom izvedbom pjesme „Iz telefonske govornice“ Tatjane Gromače pod voditeljstvom profesorice Dijana Fric.

Radujemo se uspjehu naših učenika i sa stanovitim nestrpljenjem očekujemo prosudbu državnoga Povjerenstva u literarnom izrazu i hoće li naš nogometaš Luka biti pozvan na državnu Smotru kao pjesnik.