Naši učenici i predstavnici škola s područja grada Čakovca sudjelovali su u panel raspravi o nasilju među mladima pod nazivom „Nasilje nije cool“. Organizirao ju je Savjet mladih Grada Čakovca i njegov predsjednik Lovro Horvat, bivši učenik ETŠ-a, a panelisti su bili vrsni stručnjaci iz mjerodavnih institucija, iskusni govornici koji su o nasilju među mladima i o vršnjačkome nasilju govorili svaki sa svojega profesionalnog gledišta.

Koliko ozbiljno trebamo shvaćati taj problem i kako u našem društvu trebamo razviti nultu toleranciju na nasilje, iznijeli su čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini, stručnjakinja za maloljetničku delikvenciju Jelena Wrana Kovač iz Hrvatskoga zavoda za socijalni rad, načelnik Policijske postaje Čakovec Krešimir Jurčević i liječnica školske medicine Diana Uvodić Đurić iz Zavoda za javno zdravstvo MŽ. Odrastati nije lako i danas su problemi s mentalnim zdravljem vrlo česti pa su svi sugovornici istaknuli da je važno reći što nas muči, potražiti pomoć profesora, škole, stručnjaka, mjerodavnih institucija, a osobito je važno, unatoč strahu, prijaviti nasilnika kako bismo se zaštitili.

Socijalna radnica Asja Supančić Balog i psihologinja Ivana Vugrek predstavile su Savjetovalište za djecu i mlade Grada Čakovca (https://emedjimurje.net.hr/vijesti/grad-cakovec/4308547/savjetovaliste-za-djecu-i-mlade-u-cakovcu-ako-imate-problem-anonimno-se-javite-za-savjet-strucnjaka/), dr. Uvodić Đurić istaknula je kapacitete za psihološku pomoć mladima za koju nije potrebna uputnica pri Zavodu za javno zdravstvo (https://www.zzjz-ck.hr/djelatnosti/djelatnost-skolske-i-adolescentne-medicine/), a savjetovanje nudi i Obiteljski centar u Čakovcu (https://www.czss-ck.hr/?O_nama___Podru%C5%BEnica_Obiteljski_centar).

Uime domaćina, Ekonomske i trgovačke škole, sudjelovala je ravnateljica Bosiljka Vinković Kukolić, događaj je organizirala pedagoginja Dunja Sarap Mišić, a moderatorica je bila profesorica Gordana Lovrečić.