Mislili ste da se 20. listopada slavi samo Dan jabuke? Ne, istoga se dana obilježava i Dan statistike! To itekako dobro znaju učenici 4. UR razreda koji su se, zajedno sa svojom profesoricom Statistike Mihaelom Vuk, primili ozbiljna posla. Pritom su se sladili jabukama, darom OPG-a Hlapčić.

Statistika je znanstvena metoda koja se bavi prikupljanjem, uređivanjem, analizom, sažimanjem, prezentiranjem i tumačenjem velikoga broja podataka te donošenjem zaključaka o pojavama i procesima koje ti podatci predočuju. Gledajući u nezainteresirana lica učenika pri obradi osnovnih statističkih pojmova, profesorica Vuk odlučila je svojim učenicima približiti svijet statistike te im pokazati kako statistika može biti itekako zabavna. Svi smo dio statistike i statistika je svuda oko nas!

Učenici su objeručke prihvatili izazov te podijeljeni u dva tima odlučili provesti istraživanje o ovisnostima i ljubavnim vezama među učenicima prvih i završnih razreda. Treći je tim odlučio snimiti video jer među učenicima ima poznavatelja softverskih alata za uređivanje videozapisa. „Do finalnih rezultata čeka nas još mnogo posla, ali se pritom i izvrsno zabavljamo, razvijamo timski duh i zajedništvo te primijenjujemo stečeno znanje u nastavnome procesu, ali i u privatnome životu“,  zaključili su učenici.