LiDraNo za srednje škole Međimurske županije održan je u čakovečkome Centru za kulturu i Knjižnici „Nikola Zrinski“ koja besplatno ustupa svoje prostore promičući knjigu. Izložbu odabranih literarnih i novinarskih radova otvorile su profesorice ETŠ-a Valentina Perčić Štefok, koja ju je priredila, Lea Resman Borković, knjižničarka, i Gordana Lovrečić, predsjednica za organizaciju županijske Smotre. Potom su održani okrugli stolovi te dramsko-scenski nastupi.

Ekonomska i trgovačka škola, kao ovogodišnji domaćin, predstavila se nastupom svojega školskog zbora pod ravnanjem profesorice Ive Novak. Nolinom pjesmom „Iznad oblaka“ zbor je podsjetio na svjetove mašte bez kojih ne možemo, a cjelokupni je vizual obogaćen ružama kao simbolom života, ljubavi i umjetnosti. Program su vodili učenici Zoe Rajher, Karlo Lesar, Karolina Kovač i Daria Vitez. Ravnateljica ETŠ-a Bosiljka Vinković Kukolić istaknula je važnost kulture i umjetnosti u svakom području života, a smotru je otvorila čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini ističući važnost mladih za naš grad i cijelo Međimurje.

Na Smotri su sudjelovale sve međimurske srednje škole, a više od stotinu sudionika pred mnogobrojnom je publikom uživalo u ljepoti riječi.

Fotografije: učenica 4. K Tonka Žganec i učenik 3. UR Karlo Lesar