Školski je jesenski kros praznik zdravoga sportskog života u ETŠ-u. Priređuje se početkom svake školske godine u školi koja jedina u Međimurskoj županiji ima sportske razrede koji učenicima omogućuju da uspješno spoje svoje školske i sportske obveze. Na dan krosa u trčanju, kao najprirodnijem obliku kretanja, sudjeluju svi učenici s manje ili više entuzijazma, ali na koncu svi uživaju u pokretu na svježem zraku.

I svi su oni pobjednici, ali, kao u svakome sportu, valja istaknuti najbrže. Među prvim razredima to su Mia Matuza i Fran Vurušić, među drugim razredima Marta Doležaj i Borna Levačić, među trećim razredima i prodavačima Lea Zadravec i Benjamin Horvat, a među četvrtim razredima Viktorija Gložinić i Jura Rodek. Izvan su uobičajene konkurencije bili sportski razredi komercijalista, a prvi su na cilj stigli Lea Marodi i Jan Belović.

Kros s gotovo sedam stotina mladih sudionika na sportskim terenima uz školu vrsno su organizirali profesori Tjelesne i zdravstvene kulture Gordana Dajč, Nebojša Buvač i Tihomir Blažeka.

ŠKOLSKI JESENSKI KROS 2023.-2024. – rezultati