Polaznici fakultativne nastave Europsko građansko društvo koju vodi nastavnica Dijana Fric, prof. s velikim nestrpljenjem i radošću dočekali su cvat žutih šafrana kao snažne poruke mira i krune ovogodišnjega Projekta šafran koji se sustavno, različitim aktivnostima provodio u našoj školi od mjeseca studenoga 2023. godine.  U Projekt su se vrlo kreativno uključili i polaznici fakultativne nastave Kreativne vještine koju vode nastavnice Dubravka Lisjak, prof. i Željka Kadi, prof., oslikavanjem kamenčića motivom šafrana  i osmišljavanjem izgleda gredice, tako da je sam Projekt dobio i širu školsku dimenziju.
Žuti cvjetovi šafrana asocijacija su na žute Davidove zvijezde koje su ljudi bili prisiljeni nosti tijekom nacističke vladavine.
U velikoj želji da život prevlada smrt i da mir među svim ljudima diljem svijeta prevlada nad nasiljem i smrću, zastanimo na trenutak kraj stidljivih šafrana koji najavljuju proljeće  i zapitajmo se što ja mogu učiniti kako bi ovaj naš svijet postao bolje mjesto za sve nas?
#JUSPJasenovac
#HolocaustEducationIreland
#AmbassadorSchools
#zajednozaeu