Županijsko povjerenstvo odlučilo je među 19 dramsko-scenskih nastupa i pet skupnih da će Međimursku županiju na državnoj razini predstavljati dvije skupne točke. “Tragedija jednog lika” rad je dramske skupine Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, prema Luigiju Pirandellu, koji je okupio učenike Luciju Rebrek, Simona Varošanca, Saru Hassan, Jurja Vičevića, Zaru Nedeljko, Martina Zadravca, Eni Vibović, Maru Barbić, Lenu Marčec i Vidu Haček, a voditeljica im je profesorica Aleksandra Pleh. Za državnu Smotru, koja se održava krajem travnja, predložena je i dramsko-scenska igra “Hoćeš kikiriki?” učenika Tehničke škole Čakovec. Oni su priredili tekst prema drami “Art” Yasmine Reza. Pod vodstvom profesorice Sanje Borko sudjelovali su učenici Roko Dunjko, Mirta Horvat, Franjo Kranjčec i Aliana Pongrac. Među pojedinačnim je nastupima Povjerenstvo odlučilo predložiti monolog iz “Penelopeje” Margaret Atwood koji je izvela učenica Srednje škole Čakovec Nika Marciuš, a voditeljica joj je profesorica Ivana Vesenjak.

Za državnu je smotru predložen literarni prozni rad učenice Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec Tihane Tomšić pod naslovom „Pezdlivec“, a mentorica je profesorica Nada Čatlaić. Također je predložena pjesma „O pjesnicima“ gimnazijalke Nike Hren kojoj je također mentorica profesorica Nada Čalaić. Predložen je samostalni novinarski rad „Prema potepenom vidi se koliko prijatelja imaš!“. Autor je Luka Blagović iz Srednje škole Čakovec, mentorica je profesorica Vesna Prepelić-Đuričković.

Na državnu su razinu upućeni školski listovi: „Čagi“ Gimnazije Josipa Slavenskog i „Lumen“ Srednje škole Čakovec. „Čagi“ je uredila učenica Lucija Balog, voditeljica je profesorica Vedrana Močnik, a „Lumen“ Tena Vizinger, voditeljica je profesorica Vesna Prepelić-Đuričković. Na državni LiDraNo šalje se i  tematska radijska emisija Tehničke škole Čakovec „U plavom svijetu“ čije su autorice Mirta Horvat i Lisa Julia Hozjan, a voditeljica je profesorica Sanja Borko.

Čestitamo i želimo mnogo uspjeha, a svim sudionicima velika hvala!