Veličanstvenom priredbom u čakovečkome Centru za kulturu Ekonomska i trgovačka škola proslavila je svoj stoti rođendan. Školski zbor, pod ravnanjem profesorice Ive Novak, praizveo je Himnu ETŠ-a koja stihovima bivše učenice Ivone Topolnjak, glazbom bivšeg učenika Bogdana Bulata Bobe i entuzijazmom mladih pjevača spaja tradiciju s našim vremenom.
Premijerno je prikazan i kratki „Film o mojoj školi“ koji donosi školsko ozračje, predstavlja obrazovne programe, povijest i bivše učenike koji su ostvarili istaknute karijere u različitim područjima ljudskoga djelovanja. Kulturnom događaju svojim su nadahnutim izvedbama pridonijeli prijatelji škole: Plesni studio KORAK i Studio suvremenog plesa TEUTA te glazbeni umjetnici Lea Šprajc, Filip Hozjak i Hrvoje Krištofić Hjer. Program su vodili profesori ETŠ-a Gordana Lovrečić i Nebojša Buvač, a u dojmljivu završnicu uveo ga je Zbor profesora pod vodstvom profesorice Ive Novak. Njihovoj izvedbi pjesme „Totalno drukčiji od drugih“ na koncu su se s puno žara pridružili i mladi članovi Školskoga zbora te učenica Marija Duhović u narodnoj nošnji koja je na priredbi interpretirala tekst na kajkavskome narječju. U skladu s velikim jubilejom na kraju nas je na pozornici dočekao i – vatromet. Priredbu je osmislila profesorica Valentina Perčić Štefok.
Proslavu su uveličali ugledni gosti: izaslanik Vlade RH ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje Vesna Šerepac, pomoćnik ravnatelja za europske poslove, međunarodnu suradnju i projekte Nino Buić  iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman, zastupnica u Europskome parlamentu Sunčana Glavak, međimurski župan Matija Posavec, pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu Blaženka Novak, čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini, gradonačelnik Murskoga Središća Dražen Srpak i načelnici međimurskih općina, generalni vikar Varaždinske biskupije mons. Antun Perčić, predstavnici visokoškolskih, srednjoškolskih i osnovnoškolskih ustanova te službi s kojima naša škola surađuje… Već na ulazu u Centar za kulturu svojom su dojmljivom pojavom uzvanike dočekali članovi čakovečke Zrinske garde te naše učenice odjevene u međimurske narodne nošnje i, u skladu s vremenom i strukom, u poslovna odijela.
Svečano i vedro ozračje počelo je već programom u školi – podjelom plaketa sa zlatnim obilježjem djelatnicima koji 25 godina i duže rade u ETŠ-u te se ističu svojim doprinosom školi, također zaslužnim tvrtkama i institucijama. Učenica Karolina Kovač vodila je program u školi čiji je vrhunac bilo polaganje vremenske kapsule. U školskom unutarnjem dvorištu najstariji bivši učenik Ivan Petriš i najmlađa učenica Lea Zadravec za budućnost su položili škrinjicu s mnogobrojnim sitnicama koje danas čine školsku svakodnevicu. Nju će za pola stoljeća u nekoj zasigurno drukčijoj svakodnevici otvoriti neki novi učenici i profesori… Tako su okrunjene cjelogodišnje aktivnosti Ekonomske i trgovačke škole prigodom njezina doista velikog jubileja!