U okviru Nacionalnoga plana sigurnosti cestovnoga prometa Republike Hrvatske za razdoblje od 2021. godine do 2030. godine, Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Carnetom, već šestu godinu zaredom organiziraju Državno natjecanje u poznavanju prometnih propisa i prometne kulture.

Ovogodišnja Prometna učilica trajala je od 16. listopada 2023. godine do 20. prosinca 2023. godine i sastojala se od 9 ispita s petnaest pitanja sa zadatcima dopunjavanja, višestrukoga izbora, pridruživanja, sređivanja i dosjećanja. Nakon proučenih “Poučnih sadržaja i vježbi”, čak stotinu (100) učenika naše škole iz tjedna u tjedan, marljivo je rješavalo ispite prilagođene uzrastima učenika od prvoga do četvrtoga razreda, a pratila ih je, podsjećala, poticala i nagrađivala 😉njihova voditeljica fakultativne nastave Europsko građansko društvo i nastavnica Hrvatskoga jezika Dijana Fric, prof.
Neslužbeno smo osvojili sjajno 9. mjesto 👏🌞🍀 i mnogo naučili, a slušajući ovih dana vijesti o stradavanju mladih, uvjerili smo se i u istinitost rečenice sa stranica MUP-a RH da “Tisuće mrtvih na cestama predstavlja – statistiku, smrt jednoga čovjeka – dramu.”
#RH MUP
#Carnet
#Hrvatska akademska mreža RH
#Ministarstvo znanosti i obrazovanja