U sklopu Dana Erasmusa u ETŠ-u učenici su doznali sve o projektima u kojima je naša škola već sudjelovala, poput „I Tekno Positiv“ o društveno odgovornom poslovanju pomoću kojeg su ETŠ-ovci ove godine putovali u Francusku i Italiju. Dobili su i pregršt informacija o projektima kojima se i sami mogu pridružiti. Program su priredile profesorice koje su vodile mobilnosti – Dunja Siročić, Iva Novak, Tanja Skoliber, Jasmina Zaborski, te bivši i sadašnji učenici koji su sudjelovali u projektima Erasmus+.

Marina Vuk i Ela Vidačić, bivše učenice naše škole, javile su se pomoću videoveze iz Njemačke i Dominikanske Republike. Podijelile su svoja iskustva o stručnoj praksi na Malti. Na Malti je bila i bivša učenica Luiza Vinković, a bivši učenik Filip Peras čak je dvaput bio u Frankfurtu iz kojeg nosi puno znanja i lijepe uspomene. Posvjedočili su iz prve ruke koliko im je to iskustvo u mladenačkoj dobi značilo i kako im je promijenilo perspektivu.

Ove se školske godine nudi dvotjedna praksa u njemačkome Ingolstadtu, a tromjesečna u Sloveniji. Profesori i bivši učenici poručili su sadašnjim učenicima neka iskoriste Erasmusove mogućnosti kao priliku da putuju, upoznaju druge kulture, usavrše znanje jezika i nauče novo o svojoj struci. A bez troška za roditelje.

Tekst: Daria Vitez, Karolina Kovač, 4.UR

Fotografije: Karlo Lesar, 3. UR


#ErasmusDays

#ErasmusPlus35Years