Učenici i nastavnici iz naše partnerske škole iz Ingolstadta i ove godine su nas posjetili. Tijekom svog boravka u Hrvatskoj učenici su obavljali praksu kao dio svojeg Erasmus+ projekta. Ipak, ovaj susret nije samo pružio priliku za stručno usavršavanje, već je također ojačao veze između naših dviju škola, pripremajući teren za nadolazeće aktivnosti i buduće suradnje.
Prenosimo njihove dojmove:
“Kako sažeti dva uzbudljiva, raznolika i neobična tjedna u par riječi? Prvo, oduševljeni smo hrvatskim gostoprimstvom u Čakovcu. Nastavnici i učenici ETŠ-a srdačno su nas dočekali i pružili nam uvid u svoj školski život i grad Čakovec. Za to smo jako zahvalni. ♥️ Tijekom ova dva tjedna, osim što smo doživjeli kulturološke posebnosti, npr. za vrijeme naših izleta u Varaždin i Plitvička jezera, također smo stekli mnogo praktičnih iskustava u različitim tvrtkama. Od rezerviranja hotelskih soba za Münchenski Oktoberfest (što je izazvalo osjećaj nostalgije za domom) do izrade različitih web stranica. Za ta sjajna iskustva zahvaljujemo i već se radujemo uzvratnom posjetu u srpnju! 😊

Posebno zahvaljujemo tvrtkama koje su omogućile profesionalnu praksu učenicima iz Njemačke: Tria, Jakopić travel, Vajda i Letina iz Čakovca te Škola stranih jezika Žiger i Prva privatna gimnazija iz Varaždina.

Nestrpljivo iščekujemo daljnju suradnju i buduće prilike za zajednički rast i razvoj.