I ovog su prvog ponedjeljka u listopadu učenici završnih razreda Ekonomske i trgovačke škole Čakovec posjetili Međunarodni jesenski sajam u Grazu.
Po dolasku u Graz učenici su se zajedno s profesorima ekonomske grupe predmeta uputili na sajam. Najveći i najdugovječniji austrijski sajam namijenjen širokoj publici ove se godine održavao od 28. rujna do 2. listopada. Na 60 000 m² izlagalo je 450 izlagača, čije je proizvode i usluge iz područja graditeljstva, transporta, gastronomije, kućanskih potrepština, opreme za vozila, zdravlja i wellnessa, odjevnih predmeta i obuće ove
godine razgledalo osamdesetak tisuća posjetitelja. Tijekom trajanja obilaska učenici su mogli degustirati različite proizvode, postavljati pitanja i koristiti svoje znanje njemačkoga jezika, prikupljati informacije i promidžbene materijale kako bi ih iskoristili na nastavi s ciljem povezivanja nastavnih sadržaja i primjerima iz prakse.
Nakon posjeta sajmu, pod stručnim vodstvom turističkih vodiča razgledali su kulturno – povijesne znamenitosti grada: Landhaushof, najljepše renesansno dvorište Austrije, ulicu Herrengasse, glavni trg Hauptplatz s Gradskom vijećnicom, katedralu i brojne druge znamenitosti. Učenici su mogli prošetati i do Schlossberga kako bi uživali u prekrasnoj panorami Graza. Nakon vođenog razgleda, učenici su imali slobodno vrijeme koje su
iskoristili kako bi se još bolje povezali i međusobno se družili.
Cilj izvanučioničke nastave bio je proširiti znanja iz područja turizma, ekonomije, trgovine i poslovne organizacije te razviti interes i ljubav prema budućem zanimanju.
Nadamo se da su učenici iz Graza sa sobom ponijeli mnoštvo novih ideja i zabavili se.
Voditeljica Stručnog vijeća ekonomista Maja Genc Sagata, prof.mentor