Sve do 25. studenog svakoga radnog dana od 9 do 19 sati, subotom i nedjeljom od 10 do 13 sati, uz stručno vodstvo učenika fakultativne nastave iz Povijesti, možete razgledati izložbu koja prikazuje najznačajnije trenutke strukovnog obrazovanja. Galerija u središtu grada pretvorena je u učionicu stoljetne škole kojom možete putovati kroz vrijeme.
Na školskim klupama izloženi su stari udžbenici, bilježnice, svjedodžbe, „šalabahteri“, a školska torba, kuta, maturalna haljina, suveniri s putovanja i obilje fotografija bivše će učenike i djelatnike vratiti u prošlost, mladima i širokoj javnosti predstaviti dio ne tako davne povijesti.
Na svečanom otvorenju autorica izložbe profesorica arheologije i povijesti Ivana Puzak istaknula je da je izloženo više od 250 izložaka iz školske i drugih arhiva te iz osobne ostavštine pojedinaca. Okupljene su pozdravile ravnateljica Bosiljka Vinković Kukolić i pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu dr. sc. Blaženka Novak, a čast da izložbu proglasi otvorenom pripala je jednom od najstarijih živućih bivših učenika Ivanu Petrišu koji je Ekonomsku i trgovačku školu polazio još dok se zvala Trgovačka akademija i bila smještena u Starome gradu Zrinskih.
Otvorenje možete pogledati na Facebook profilu naše škole, a za internetski prijenos i medijsko praćenje pobrinuli su se učenici fakultativne nastave Medijske kulture. Dođite u galeriju Scheier, doživite put Ekonomske i trgovačke škole od njezina osnutka pa sve do danas!

Tekst: Daria Vitez, 3. UR
Fotografije: Karlo Lesar, 2. UR