Oskari znanja ve─ç se devetnaestu godinu┬ádodjeljuju najboljim u─Źenicima u Republici Hrvatskoj, a ove je godine i na┼ía ┼íkola imala┬á predstavnika me─Ĺu dobitnicima. Na┼í Noa Jambrovi─ç u utorak je u Zagrebu preuzeo svojeg Oskara znanja ┼íto ga je zaslu┼żio osvojiv┼íi prvo mjesto na dr┼żavnome Natjecanju iz talijanskoga jezika.
Uz preuzimanje nagrade, dobio je ─Źast da na pozornici dvorane┬áGlobus┬ána Zagreba─Źkom velesajmu predstavi sebe, svoje uspjehe i svoje planove za budu─çnost. Publika je tako imala priliku doznati da je Noa pro─Źitao cijelu Danteovu Bo┼żanstvenu komediju na izvornome talijanskom jeziku, pothvat koji studenti talijanistike navode kao jedan od najizazovnijih tijekom studija. S obzirom na to da je taj zadatak svladao ve─ç u srednjoj ┼íkoli, imamo mnogo razloga vjerovati da je osvojeni Oskar samo jedan u nizu mnogobrojnih uspjeha koji na┼íega Nou ─Źekaju na njegovu profesionalnom putu.
Ne mo┼żemo dovoljno istaknuti koliko smo ponosni ┼íto na┼ía ┼íkola ima jednog takvog osobitog u─Źenika koji se na mnogo vrijednih na─Źina isti─Źe, i to ne samo u ┼íkoli nego i na dr┼żavnoj razini.