Među 15 radova pristiglih na natječaj za tekst himne ETŠ-a, što ga je za bivše i sadašnje učenike i profesore raspisala naša škola, odabrani su stihovi učenice 1. a razreda Ivone Topolnjak. „Presretna sam“, rekla je Ivona, „nisam to očekivala!“

Odluku je donijelo povjerenstvo u kojem su profesorice Iva Novak, Valentina Perčić Štefok, Gordana Lovrečić i profesor Josip Posavec. Ističu da je u sve pristigle tekstove uloženo srce i trud, a nakon pomnog iščitavanja i razmjene mišljenja zaključili su da je Ivonin rad najprimjereniji. Udovoljava svim zahtjevima natječaja, a motivima je sveobuhvatan, slikovit je, asocijativan, metaforičan i vrlo ritmičan.

Povjerenstvo zahvaljuje svim sudionicima, a pobjednici čestita. Ona će za svoje postignuće nagradu – prijenosno računalo, primiti na velikoj proslavi stote obljetnice ETŠ-a kada će se praizvesti i uglazbljena školska himna.

Ivona Topolnjak završava prvu godinu četverogodišnjega programa za zanimanje ekonomist, a zasad želi studirati na Učiteljskom fakultetu. Vrlo je marljiva učenica koja u slobodno vrijeme čita poeziju, sluša glazbu Olivera Dragojevića, svira klarinet i pjeva u Crkvenome zboru u Nedelišću. Očito su joj svi ti njezini interesi pomogli da napiše lijepe i poticajne stihove o svojoj školi.