Prema preporuci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva znanosti i obrazovanja, od ponedjeljka 16. ožujka 2020. godine počinje izvođenje nastave na daljinu.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo je svim školama u RH smjernice vezane uz organizaciju nastave na daljinu uz pomoć informacijsko-komunikacijske tehnologije.

Prema najnovijim informacijama 18 država članica EU ima zatvorene škole.

Svi zaposlenici dužni su biti na svojim radnim mjestima. Do srijede uspostavljamo sustav: formiraju se virtualne učionice i učenici se prijavljuju u iste. U ponedjeljak svi razrednici dužni su provjeriti i uspostaviti virtualne učionice za svoje učenike, a u utorak će to učiniti svi predmetni nastavnici. U srijedu počinje nastava na daljinu. Usporedno s virtualnim učionicama, nastava za maturante će biti emitirana na Sportskoj TV. Raspored emitiranja će biti objavljen na mrežnim stranicama škole i nadležnog ministarstva. Učenici su obvezni sudjelovati u virtualnim učionicama, ukoliko se ne prijave i ne pošalju povratnu informaciju o svojem sudjelovanju, dužni su razredniku opravdati svoj izostanak. Posebno će se pratiti prisutnost maturanata, oni su prioritet i za njih će biti najprije osiguran sav materijal za nesmetano odvijanje nastave na daljinu.

Jednako tako, naglašavamo važnost primjerenog ponašanja i komunikacije u virtualnim učionicama.

Praktična nastava je odgođena do daljnjega.

Molimo učenike koji nemaju adekvatne uređaje putem kojih mogu pratiti nastavu na daljinu da se što prije jave Školi.

Radujemo se izazovima koji nas čekaju, zajedničkom učenju i suradnji. Neće nam biti lako, ali uz odgovornost, disciplinu, strpljenje i međusobnu potporu sigurno ćemo uspjeti.

 

S poštovanjem,

Bosiljka Vinković Kukolić, ravnateljica