U srijedu, 21. srpnja 2021. godine bit će objavljeni konačni rezultati ispita državne mature (ljetni rok 2020./2021.). Obavezno provjerite jesu li vam studijski programi ispravno rangirani te maknite one koje nikako ne želite upisati ukoliko to još niste napravili.
Podjela svjedodžbi propisana je Kalendarom državne mature i odvija se 23. srpnja u cijeloj Hrvatskoj. U prilogu se nalazi obavijest za našu školu (nemojte zaboraviti ponijeti masku!), a na stranici https://www.postani-student.hr/ i https://www.ncvvo.hr/obavijest-o-podjeli-svjedodzba-potvrda-o-polozenim-ispitima-ljetnoga-roka-drzavne-mature-u-sk-god-2020-2021/ objašnjen je postupak podjele svjedodžbi. Svjedodžbu, to jest potvrdu preuzimate isključivo osobno, a ukoliko to niste u mogućnosti učiniti možete ovlastiti drugu osobu za preuzimanje uz punomoć ovjerenu kod javnoga bilježnika ili ju podići naknadno u referadi škole. Razlika između svjedodžbe i potvrde je objašnjena u Priručniku za učenike (isječak u prilogu).
Nadalje, ukoliko vaša visokoškolska ustanova ima upise prije 23. srpnja ili na taj dan, svakako otiđite na upis i odnesite svu ostalu dokumentaciju, a svjedodžbu/potvrdu o položenoj državnoj maturi ćete dostaviti naknadno (svaka institucija ima određeni datum nakon upisa do kojeg zaprimaju dokumente). Ključno za upis jest da imate broj upisnika, a njega vidite na svojoj stranici Postani student. Detaljne informacije o upisima potražite na mrežnim stranicama vaših fakulteta i veleučilišta te na https://studij.hr/ .
Sretno svima!