O nama

 

Učenička zadruga Terra Economica dobrovoljna je interesna učenička organizacija koja pridonosi postizanju odgojno-obrazovnih i društveno-gospodarskih ciljeva Škole. Osnovana je u listopadu 2017. godine, a ideja za osnivanje proizašla je iz projekta pod nazivom ,,Mirisni vrt”.

,,Mirisni vrt” je Školski projekt koji je pokrenut 2016. godine, a u sklopu kojeg su učenici i djelatnici Ekonomske | trgovačke Škole Čakovec ekološkim uzgojem posadili ukupno 300 biljaka lavande, smilja, kadulje i timijana. Projektom se kod učenika razvija svijest o važnosti i prednostima organskog uzgoja biljaka i održivog gospodarenja vrtom. Osnivanjem učeničke zadruge Terra Economica projekt je dobio i poduzetničku dimenziju. Zadruga djeluje kroz 5 sekcija u sklopu kojih učenici od 1. do 4. razreda mogu primjenjivati znanja iz Biologije, Kemije, Poznavanja robe, Poduzetništva, Informatike, Vježbeničke tvrtke, Računovodstva i Marketinga te ih povezivati s praksom.

U sklopu sekcije izrada prirodne kozmetike, zadrugari proizvode eterična ulja koristeći biljke (lavandu, kadulju, timijan, smilje] iz vlastitog uzgoja u Mirisnome vrtu škole. Eterična ulja zatim se upotrebljavaju u proizvodnji prirodne kozmetike. Prehrambeno-tehnološka sekcija, također koristeći biljke iz vlastitog uzgoja u Mirisnome vrtu proizvodi razne začine. Multimedijska sekcija izrađuje i obraduje digitalne fotografije školskih događaja, kreativna sekcija izrađuje razne ukrasne proizvode te uređuje i ukrašava školski prostor, a sekcija za prodaju i marketing brine se da svi proizvodi koje proizvode naši zadrugari nađu put do svojih kupaca.

Učenička zadruga – aktivnosti i poduzetničke kompetencije

Školski Mirisni vrt – prirodoslovne i poduzetničke kompetencije

Kreiramo novi proizvod učeći od Zrinskih