U četvrtak 26. listopada u holu Škole održano je prvo kolo kviza “finanZnalci” u organizaciji profesorica Nikoline Drvenkar-Fučko i Maje Genc Sagata. Prijavilo se deset ekipa, a pobjednici su bili Tomo Balent, Domagoj Zrna, Dorijan Kolarek i Marko Mihalović iz 3.b razreda.

Kviz je pokrenut kako bi se potaklo učenike na promišljanje o financijama, važnosti ekonomije u svakodnevnom životu i korisnosti računovodstvenog razmišljanja. Pitanja je sastavio naš bivši učenik Denis Jambrečić koji je polaznik druge godine studija u Nizozemskoj na smjeru Međunarodne financije i kontroling, gdje kao i kad je bio učenik naše škole, niže uspjehe i pokazuje zašto je bio i učenik generacije i državni prvak u Računovodstvu.

Svim učenicima čestitamo na sudjelovanju i zahvaljujemo Grawe osiguranju, Croatia osiguranju i OTP banci u nagrađivanju najboljih.

Sljedeći financijski kviz održat će se krajem ožujka povodom obilježavanja Svjetskog tjedna novca pa pozivamo zainteresirane učenike da se na vrijeme prijave.