I ove godine u posjet su nam stigli naši dugogodišnji partneri iz Staatliche Fachober und Berufsoberschule iz Ingolstadta. Desetero učenika pristiglih u pratnji profesora Stefana Bacanija riječima dobrodošlice i pjesmom dočekali su ravnateljica Ekonomske i trgovačke škole Bosiljka Vinković Kukolić i školski zbor, a s učenicima 4. HT razreda družili su se na satu Engleskoga jezika. Učenici hotelijersko-turističkog smjera Laura Hergotić, Leonardo Strnad i Korina Zorić poveli su ih u turistički razgled grada i zainteresirali za hrvatsku povijest i legende.

Učenici iz bavarskoga grada Ingolstadta obavljaju dvotjednu stručnu praksu u tvrtkama  Euro-Unit, Tria Ltd, Jakopić Travel, Eko Međimurje d.d. i Pana Windows. Zahvaljujući upravo potpori tih tvrtki Ekonomska i trgovačka škola ispunjava svoje partnerske obveze prema školi u Ingolstadtu koja će organizirati stručnu praksu za desetak učenika čakovečke škole kao dio projekta Erasmus+. Naši učenici odlaze u Njemačku u srpnju.  Suradnja dviju škola traje već sedam godina.

Gosti su u slobodno vrijeme posjetili NP Plitvička jezera i glavni grad Zagreb.  Kažu da im se Hrvatska jako sviđa, da ima puno zelenila, da je sve lijepo uređeno, a najviše ih se dojmila gostoljubivost, otvorenost i toplina ljudi. Oduševljeni su dočekom u ETŠ-u, uloženim trudom i brigom o njima. Tvrtke su ih također lijepo primile i uključuju ih u poslovni proces. Stoga se nadamo da će međusobna suradnja potrajati još dugi niz godina.

U organizaciji svih aktivnosti sudjeluje školski tim nastavnika: Josip Posavec, Anja Čvrk Jakopić, Ivana Miko Novaković, Maria Joao Vinković, Iva Novak, Tanja Skoliber, Dunja Siročić i Jasmina Zaborski.