U organizaciji Židovske općine Čakovec i Ministarstva znanosti i obrazovanja od 23. do 26. ožujka 2023. godine nastavnici Povijesti, Dragutin Migles, prof. i Ivana Puzak, prof., kao i nastavnica Hrvatskoga jezika i voditeljica fakultativne nastave Europsko građansko društvo Dijana Fric, prof. boravili su na studijskom putovanju Krakow i Auschwitz-Birkenau.
Prigodom posjeta Memorijalnom centru Auschwitz-Birkenau koji se danas nalazi pod zaštitom UNESCO-a kao muzej i spomenik svim žrtvama nacističkoga uništavanja Židova, kao i svih ljudi protivnika nacizma, još je jednom osviještena činjenica o spirali ljudskoga zla i činjenica da čovječanstvo ne smije zatvarati oči pred ubijanjem i poniženjem bilo koje društvene skupine samo zato što je različita.
19. travnja 2023. godine isti nastavnici s polaznicima fakultativne nastave Europsko građansko društvo i s učenicima 2. B i 2. HT razreda nazočili su i završnoj konferenciji Projekta Never forget – Nikad ne zaboravimo kao sjećanje na Holokaust i promicanje tolerancije i solidarnosti u EU održanoj u Centru za kulturu Čakovec.