Učenik 4. A razreda Noa Jambrović osvojio je prvo mjesto na državnome Natjecanju iz talijanskoga jezika koje se održalo u Gimnaziji dr. Ivana Kranjčeva u Đurđevcu od 10. do 12. ovog mjeseca.

Noa je talijanski jezik počeo učiti u prvome razredu srednje škole u sklopu fakultativne nastave kod prof. Tine Kolarek, no zbog velike motivacije i ljubavi prema tom jeziku, ujedno je učio i usavršavao se i izvan nastave. Prema pravilima natjecanja, zbog dodatnog je angažmana izvan škole bio smješten u višu kategoriju, zajedno s učenicima koji talijanski uče od osnovne škole i kojima je to prvi strani jezik. No i u takvoj konkurenciji, Noa je uvjerljivo osvojio prvo mjesto, sa sedam bodova prednosti pred drugoplasiranim učenikom. Usto što je postao državni prvak, svojim je plasmanom ostvario izravan upis na željeni studij talijanistike, a također je osvojio i jednotjednu stipendiju za usavršavanje znanja jezika u Italiji. Mentorica mu je profesorica Petra Knok.

Noin uspjeh dokazuje da je uz veliki rad i trud sve moguće i da, kad postoji volja, nađe se i način da se cilj postigne. Njegov je uspjeh poticaj svima nama te će zasigurno pridonijeti popularizaciji “malih” jezika.
Bravo, Noa!