Međimurske srednje škole odlučile su obnoviti tradiciju svakogodišnjih zajedničkih glazbenih događanja. Najglas godine 2024. sa, za naše vrijeme uobičajenim – engleskim podnaslovom, održat će se u četvrtak u 12 sati u dvorani Graditeljske škole u Čakovcu.

Prema riječima incijatora, profesora glazbene umjetnosti iz Gimnazije Josipa Slavenskog Damira Rodigera, očekuju nas vrhunski nastupi fantastičnih pjevača, po dva iz svake međimurske srednje škole. U žiriju su profesionalni glazbenici,  koji nisu iz Međimurja kako bi bili što nepristraniji.

Prihod od glazbenog spektakla ide u dobrotvornu svrhu:  namijenjen je parasportašici – maturantici Ekonomske i trgovačke škole Karli Hergotić. Ovoj izvrsnoj učenici, mladoj djevojci s mnogobrojnim raznovrsnim interesima, trebaju visokokvalitetne proteze koje će joj olakšati kretanje: „Prije nesreće trenirala sam atletiku, a sada se bavim košarkom u kolicima te sam također članica hrvatske ženske reprezentacije sjedeće odbojke. Uoči odlaska na studij potrebne su mi nove proteze jer ću biti pokretnija, moći ću duže stajati i hodati.“ Najglas se tako pridružuje velikoj humanitarnoj akciji koju za Karlu iz Dunjkovca organizira Općina Nedelišće, na poticaj Ekonomske i trgovačke škole.

Graditeljska škola priredila je prostor, pozornicu i u svojim kreativnim radionicama izradila keramičke kipiće za prva tri mjesta. U publici se očekuje dvije i pol tisuće srednjoškolaca, a svi, koji žele doživjeti mlade međimurske glazbene nade, dobrodošli su na Najglas, međimurski High School Voice.

Poster