Na Državnome natjecanju u futsalu za mladiće i djevojke ETŠ je predstavljao Međimursku županiju, a natjecali su se pobjednici iz svih hrvatskih županija, ukupno 24 ekipe u kategoriji mladića i 24 ekipe u kategoriji djevojaka. Ekipe su bile raspoređene u osam skupina, po tri ekipe u svakoj skupini. Igrao je svaki sa svakim u grupi i u daljnje natjecanje prolazili su samo pobjednici skupina.
Djevojke nisu baš imale sreće kod izvlačenja skupina jer su bile smještene u izrazito jaki gornji dio ždrijeba u skupinu D, u kojoj su bile djevojke iz 1. gimnazije Osijek i prošlogodišnje osvajačice srebrne medalje, djevojke iz Gospodarske škole Varaždin. Unatoč jakoj skupini naše djevojke ostvarile su dvije pobjede od po 4:1 i plasirale se u daljnje natjecanje. U četvrtfinalu čekale su nas prošlogodišnje osvajačice zlatne medalje, djevojke iz Ekonomske i upravne škole Split. U neizvjesnoj utakmici naše su djevojke bile borbenije; pobjeđuju rezultatom 3:2 te se plasiraju u polufinale. U polufinalu opet težak protivnik – ekipa Športske gimnazije iz Zagreba koja je na koncu i bila prva. Unatoč dobro odigranoj utakmici, na kraju zaslužena pobjeda ide ekipi iz Zagreba rezultatom 3:0. Mi smo ušli u borbu za 3. mjesto protiv ekipe Ekonomsko-birotehničke škole Slavonski Brod. Odlično odigranom utakmicom pobjeđujemo rezultatom 2:0 i osvajamo treće mjesto u Hrvatskoj!
Mladići naše škole bili su izvučeni u skupinu C, zajedno s Prirodoslovnom školom iz Karlovca i Srednjom školom Marka Marulića iz Slatine. U prvoj utakmici odigrali smo 1:1 s Prirodoslovnom školom iz Karlovca, a u drugoj smo utakmici 4:0 pobijedili Srednju školu Marka Marulića iz Slatine. Nažalost, za prolaz to nije bilo dovoljno jer je isti broj bodova imala Prirodoslovna škola iz Karlovca, ali je bila bolja od nas u raspucavanju udaraca sa šest metara.
Čestitke dečkima na htijenju i zauzimanju! Našu su ekipu činili učenici Matej Bacinger, Lovro Carin, Dino Horvat, Jan Jančec, Luka Marton, Lovro Mađarić, Teo Novak, Rafael Vukina, Mateo Drk i Edo Antolović. Njihov je mentor Tihomir Blažeka, prof., a voditelj Nikola Munđar, prof.
Velike, pak, čestitke djevojkama na izvrsnome predstavljanju naše škole i županije! U srčanoj su brončanoj ekipi učenice Ema Čurin, Helena Damjanović, Mia Florijanić, Anja Galina, Ana Goričanec, Nicole Murk, Ema Škrobar, Simona Vlašić, Tara Tkalčec i Bianca Strbad, a njihov je voditelj Tihomir Blažeka, prof. Bravo!