U našoj je školi stručni skup Međužupanijskoga stručnog vijeća, obrazovni sektor Ekonomija, trgovina i poslovna administracija, podsektor Ekonomija, okupio nastavnike ekonomske skupine predmeta iz Srednje škole  Zabok, Srednje škole Ivanec, Srednje škole Novi Marof, Srednje škole Ludbreg, Srednje škole Prelog te iz naše škole.

Međužupanijski skup bio je vrlo interaktivan s mnogo iskustava, znanja i informacija koje će nastavnici moći implementirati u nastavni proces. Moderirao ga je voditelj MŽSV-a – profesor ETŠ-a Josip Posavec, a nazočnima se obratila i ravnateljica ETŠ-a Bosiljka Vinković Kukolić.

Profesor Josip Posavec osvrnuo se na VII. Dane strukovnih nastavnika koji su održani u Šibeniku od 21. do 23. ožujka. Predstavio je analizu strukovnog obrazovanja u Europi te što je strukovni modul i primjer strukovnoga modula.

Profesorice ETŠ-a mr. Dunja Siročić i Tatjana Frančić Mikulić, dipl. oec., predstavile su Društveno odgovorno poslovanje kao temu Erasmus+ projekta “I Tekno Positiv”, važnost društveno odgovornog poslovanja te njegovu primjenu u poslovnim organizacijama tijekom realizacije projekta.

Na kraju skupa mr. sc. Sanja Arambašić i mr. sc. Antonija Čalić iz Ekonomske i upravne škole Osijek predstavile su temu Bilješke u funkciji praćenja ostvarenosti postavljenih ishoda nastavnog predmeta, kako planirati vrednovanje, metode i strategije, sadržaje i aktivnosti na temelju postavljenih ishoda nastavnog predmeta, te su pokazale primjere bilješki u funkciji praćenja ostvarenosti postavljenih ishoda nastavnog predmeta.

 Velika hvala predavačima na znanju i vremenu koje su darovali u subotnje prijepodne svim sudionicima stručnoga skupa!