U našoj je školi 30. studenoga 2023. održan još jedan stručni skup Međužupanijskoga stručnog vijeća, obrazovni sektor Ekonomija i trgovina, podsektor Ekonomija, za nastavnike ekonomske skupine predmeta iz Srednje škole  Zabok, Srednje škole Ivanec, Srednje škole Novi Marof, Srednje škole Ludbreg, Srednje škole Prelog, kao i naše škole. Stručni skup sastojao se od triju dijelova, a moderirao ga je voditelj MŽSV-a profesor Josip Posavec.

U prvome dijelu skupa Ivan Božić, upravitelj Socijalne zadruge Humana Nova iz Čakovca, govorio je o temi Primjer društvenog poduzeća za radnu integraciju u Europi. Objasnio je načine djelovanja u izgradnji tolerantnih društvenih odnosa i uravnoteženom iskorištavanju resursa, iznio primjere aktivnog doprinosa održivom razvoju lokalne zajednice, smanjivanju siromaštva i očuvanju prirode, te kako poduprijeti zapošljavanje osoba s intelektualnim poteškoćama, osoba s multiplom sklerozom, cerebralnom paralizom, tjelesnim oštećenjem, gluhih i slabovidnih osoba.

U drugome dijelu mr. sc. Miljenko Vrbanec, viši predavač na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu, predstavio je temu Sigurnosne ugroze u digitalnom okruženju. Prikazao je primjere sigurnosnih ugroza u digitalnom okružju, objasnio načine zaštite od digitalnih prijetnji i sigurnosnih ugroza te kako se koristiti sigurnijim načinom rada u digitalnom svijetu.

Na kraju skupa Maja Genc Sagata, profesor mentor ekonomske skupine predmeta u Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec, prezentirala je svoju temu Financije za 100! – primjer prijave i provođenja projekta na nacionalnoj razini financiranog sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja. Opisala je primjer prijave projekta na nacionalnoj razini iz područja financijske pismenosti, kako izgleda natječaj MZOS-a i ispunjeni prijavni obrazac te objasnila projektne aktivnosti i izradu završnog izvješća za MZOS.

Međužupanijski skup bio je vrlo interaktivan s mnogo novih iskustava, znanja i informacija koje će nastavnici moći implementirati u nastavni proces. Velika hvala upravitelju Socijalne zadruge Humana Nova  Ivanu Božiću, mr. sc. Miljenku Vrbancu i profesorici Maji Genc Sagata na znanju i vremenu koje su pružili svim sudionicima stručnoga skupa.