Među 168 mentora iz međimurskih osnovnih i srednjih škola, čiji su učenici prošle školske godine osvojili prva mjesta na županijskim, međužupanijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima ili bili pozvani na državnu smotru, nagrađeni su i profesori ETŠ-a.
Na međužupanijskome natjecanju WorldSkills Croatia u disciplini računovodstvo profesorica Nikolina Drvenkar Fučko mentorirala je državnoga prvaka. Učenici profesorice Dijane Fric pozvani su na državnu smotru LiDraNo u scenskom izrazu, a vrlo uspješni bili su i sportaši. Profesorica Gordana Dajč zaslužna je za državne prvakinje u krosu i tri osvojena prva mjesta. Prva su županijska mjesta osvojili stolnotenisači pod vodstvom profesora Nebojše Buvača. Na školskim sportskim natjecanjima dva su prva mjesta u županiji postigli učenici profesora Tihomira Blažeke.
Na svečanosti u čakovečkoj dvorani Scheier najuspješnijim je mentorima čestitao međimurski župan Matija Posavec te istaknuo: “Imamo 23 državna prvaka te brojne sudionike europskih i svjetskih olimpijada, što je zaista fenomenalan rezultat. Ovi rezultati najbolji su pokazatelj koliko je važno ulagati u obrazovanje, što će nam biti prioritet i u idućoj godini.”