Učenici završnih razreda Ekonomske i trgovačke škole sa svojim su razrednicima, profesorima i roditeljima protekle subote svečano proslavili maturalnu večer u čakovečkome restoranu „Kristal“.

Na pragu velikih životnih promjena jedne generacije oprostili su se tako jedni od drugih nadahnutim govorima: uime škole ravnateljica Bosiljka Vinković Kukolić, uime roditelja gđa Natalija Jambrečić, uime razrednika profesorica Valentina Perčić Štefok, roditeljima, školi i kolegama zahvalila je maturantica Sandra Silaj. Program su vodili maturanti Zoe Rajher i Karlo Lesar pod vodstvom profesorice Gordane Hobor Nikolić.

4. A razred s razrednicom Valentinom Perčić Štefok, 3. AD s razrednicom Sandrom Veličković, 4. B s razrednikom Josipom Posavcem,  4. HT s razrednicom Petrom Knok, 4. K s Gordanom Lovrečić, 4. KŠ s Nikolinom Drvenkar Fučko, 3. T sa Sanjom Koraj i 4. UR razred s dvjema razrednicama Antonijom Mikuša Zeko i Lucijom Bihar Srnec zajednički su zapjevali studentsku himnu „Gaudeamus“ pod ravnanjem profesorice Ive Novak. Najboljim i najistaknutijim učenicima dodijeljena su priznanja.

Do duboko u noć pjevalo se, plesalo i veselilo; slavila se zrelost sad već odraslih ljudi, još koji dan učenika naše škole.