U obrazovnim četverogodišnjim programima ekonomista, komercijalista, komercijalista-sportaša, hotelijersko-turističkih tehničara i upravnih referenata, u trogodišnjim programima trgovaca i administratora, maturanti Ekonomske i trgovačke škole proslavili su zadnji dan nastave. Oprostili su se dirljivom priredbom od svoje srednje škole. Bili su dio tradicionalnoga mimohoda, Coolijade i proslave na SRC-u „Mladost“. Kako ističe ravnateljica Bosiljka Vinković Kukolić, naši su učenici opet pokazali kako dostojanstveno i radosno slaviti svoja postignuća i potvrditi svoju zrelost.

Učenik ETŠ-a Karlo Košir proglašen je najmaturantom u međimurskim srednjim školama. Kako je Karlo osoba s Downovim sindromom, tako se pokazuje da je ne samo naša škola nego i cijela zajednica uključiva, da prihvaća i podupire različitost.

Naša je mladost na čakovečkim ulicama oduševila i razgalila građane koje je ponijela neodoljiva energija međimurskih maturanata, onih koji će oblikovati svijet sutrašnjice. S njima su ponosno koračali i naša ravnateljica i  pedagoginja Dunja Sarap Mišević, psihologinja Stella Kofjač. Na čelu je 4. A bila razrednica Valentina Perčić Štefok, na čelu 4. B Josip Posavec, uz 4. HT razrednica Petra Knok, s 4. KŠ Nikolina Drvenkar-Fučko, s 4. K Gordana Lovrečić. Razrednica je 4. UR Lucija Bihar, 3. T Sanja Koraj, 3. AD Sandra Veličković.

Oproštaj od svake generacije velik je dan za školu, za razrednike i za nastavnike: u život i svijet sa svim našim nadama i najboljim željama polaze oni koji su rasli uz našu potporu, i koji će stvarati budućnost. Svako dobro i sretno, prekrasni mladi ljudi!

Fotografije: polaznica fakultativne nastave Medijske kulture Matilda Vlahek, uč. 1. A raz.