Što je škola bez svojih dobrih, plemenitih i angažiranih učenika?
Što je ovaj zamršeni svijet svjetske neizvjesnosti bez mladih ljudi koji donose novu energiju, novu kreativnost i novu volju za promjenom?
Oni su bili polaznici edukacije za volontere, nazočili su predavanju o volontiranju u Africi Martine Strahije, zajedno s učenicima drugih srednjih škola izrađivali su anđele od papira koji su darovani Udruzi Down Međimurske županije. U božićno vrijeme prikupljaju donacije za Azil Prijatelji Čakovec, Sklonište za životinje.
Oni su uzor i učenicama 2. K razreda, mladim ambasadoricama EU Parlamenta Vidi Vlahek, Rei Mikolaj, Miji Risek, Dori Toplek i Vanesi Balog.
Maturanti 4. HT razreda, u svojem drugom razredu pridonijeli su svojim mnogobrojnim aktivnostima i angažmanom da naša Škola i postane Škola ambasador Europskoga parlamenta. S nemalim ponosom i puna srca predstavljamo: Katarinu Bartolić, Leu Carović, Elenu Grabar, Laru Mavrin, Saru Novak, Julijanu Patafta, Emu Škrobar, Nolu Tušek i Leona Žarkovića.
Ovo su naši volonteri – ambasadori, dok su drugi polaznici fakultativne nastave Europsko građansko društvo iz 4. HT Sara Baksa, Borna Borković, Mia Florjanić, Maja Gregorinčić, Nika Micek, Bianca Strbad, Melita Vuković, Niko Vurušić angažirani na mnogobrojnim projektima fakultativne nastave o kojima će se još čuti.