Veleposlanstvo Australije iz Zagreba našoj je školi posudilo Education Kit (Mobilnu učionicu) te su naši učenici dobili priliku dodatno učiti o Australiji. Učenici 3.G razreda Elena, Abel, Karlo, Iva, Hana i Ena satove Poslovnog Engleskog jezika iskoristili su za istraživanje dobivene literature te su izradili 22 postera sa QR kodovima o raznim aspektima Australije. Postere su ručno oslikale učenice 3.G Ena i Lara, te učenici 4.HT Karmen, Mihaela i Lucio.

Dana 12. prosinca 2018. godine profesorice Engleskog jezika, prof. Siročić, prof. Hižman, prof. Mikuša i prof. Oreški, u školi su organizirale Australia Treasure Hunt (Lov na blago-Australija) u kojem su sudjelovali učenici 1.AD, 3.B, 3.G, 3.T i 4.HT razreda. Učenici su bili podijeljeni u timove te im je zadatak bio, skenirajući kodove na vratima učionica, pronalaziti i bilježiti odgovore na 22 postavljena pitanja.

Nakon što su pronašli odgovore, učenici su imali priliku sudjelovati u nagradnom izvlačenju, te osvojiti razne postere, razglednice i igračke u obliku klokana koje su pristigle iz Veleposlanstva. Čestitke dobitnicima nagrada i pohvala svim učenicima koji su sudjelovali u „Lovu na blago“!

Lea Galinec, 3.G