Ovoga se petka u čakovečkome Centru za kulturu od 14 sati održava županijska Smotra LiDraNo za srednje škole Međimurske županije. Domaćin i organizator ove je godine Ekonomska i trgovačka škola Čakovec. Pri kraju su duge pripreme za taj praznik umjetnosti i vještine riječi.

Prilika je to da se naša škola predstavi ističući kulturne vrijednosti na svojem strukovnom području i u svakodnevnom životu. Stoga smo, našavši nadahnuće u umijeću izrade kinča, zaštićenoga nematerijalnog dobra RH, odabrali ružu kao simbol života, ljubavi i umjetnosti. U suvremenom ruhu i u skladu prirodom, UZ Terra Economica osmislila je liniju mirisnoga nakita od „ruganoga papera“, kremu s ružinim uljem „Rožin kušlec“ i prigodne razglednice. Straničnike, plakat, prezentaciju, program i zbornik radova krase citati međimurskih književnika te stilizirani cvjetovi i fotografije ruža. Glavna je boja kraljevski plava jer je naša stoljetna škola godine 1921. počela raditi pod kraljevskim imenom.

Ideja prožimanja kulture i prirode, tradicije i suvremenosti okupila je kreativne snage ETŠ-a: mnogobrojne učenike, profesorice Ninu Carević Novak, Željku Kadi, Leu Resman Borković, Valentinu Perčić Štefok, Ivu Novak, Gordanu Lovrečić, ravnateljicu Bosiljku Vinković Kukolić i mnoge druge. Hvala svima!