Odbačene keramičke pločice, staro i oštećeno posuđe – što biste s time nego bacili u smeće? Mnogo su bolji odgovor na to pitanje dale nastavnice ETŠ-a biologinja Željka Kadi i matematičarka Dubravka Lisjak.

Za svoje su kolegice priredile kreativnu radionicu u kojoj su nastali vrlo uspješni ukrasni pa i umjetnički likovni radovi. Poticale su ih da u sebi nađu vedre kreativke, a prvo su se sudionice nakupljenog stresa oslobodile razbijajući posuđe čekićem kako bi priredile krhotine za rad. Na poleđini pločica slagale su potom mozaike od porculanskih i keramičkih raznobojnih djelića.

Voditeljice radionice istaknule su da su mogućnosti te tehnike mnogobrojne, da se možete beskrajno igrati, uljepšati svoj prostor, udahnuti novi život materijalima za koje mislite da više ničemu ne mogu poslužiti. Bez obzira na vještinu i iskustvo u ručnim radovima, baš se svatko u tome može okušati – uvjerile su se u to oduševljene nastavnice koje su sudjelovale u njihovoj radionici. „Ljepota krhotine“ uskoro očekuje i učenike, polaznike fakultativne nastave Kreativne vještine što je vode profesorice Kadi i Lisjak.