U humanitarnoj akciji Općine Nedelišće dosad je za Karlu Hergotić, parasporatašicu i maturanticu Ekonomske i trgovačke škole, prikupljeno oko 20 tisuća eura. Hvala svima koji su sudjelovali! Za kvalitetne proteze potrebna je svota od 31.510 eura koju obitelj ne može namaknuti. Stoga pozivamo da pomognete svojom donacijom kako bismo dostigli potrebnu svotu te joj svi zajedno omogućili bolju budućnost.

Općina je za Karlu pokrenula humanitarnu akciju „Koraci u život“ koja traje do 9. srpnja, a novac možete uplatiti na račun IBAN:  HR5923900011500276469.

Ona je hrabra osebujna osamnaestogodišnjakinja, izvrsna učenica i sportašica, koja je u naletu vlaka prije dvije godine izgubila obje potkoljenice. Unatoč tomu, aktivno trenira u košarkaškome klubu osoba s invaliditetom „Varaždin“, a upisala se i na listu TOP 5 najboljih strijelaca II. hrvatske lige u kolicima. Članica je ženske reprezentacije sjedeće odbojke s kojom je prošle godine sudjelovala na Europskom prvenstvu u odbojci u kolicima. Karla ima osmero braće, a od prvoga razreda srednje škole težila je akademskoj izvrsnosti. Želi studirati na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu.

Nove sofisticirane proteze omogućile bi joj da se kreće bez boli. Pomognimo toj marljivoj i skromnoj djevojci koja se discipliniranim radom i sportskim duhom suočava sa životnim izazovima. Pokažimo još jednom da podupiremo mlade s nejednakim mogućnostima kao ključ sretnije budućnosti cijele zajednice.