Maturanti se pitaju: Kam na faks?

Iako smo strukovna škola, većina se maturanata četverogodišnjih smjerova odlučuje položiti ispite državne mature i nastaviti školovanje na nekoj od mnogobrojnih visokih škola. No, kako za sebe odabrati baš pravu?

Kako bi doznali što više informacija, polaznici fakultativne nastave Medijske kulture Nika Andrašec, Karlo Lesar, Lea Lukša, Mišel Mustač, Dorotea Novak, Sara Pokrivač i Sandra Silaj posjetili su predstavljanje fakulteta „Kam na faks?“ što ga u Srednjoj školi Čakovec organizira Udruga studenata Međimurja.

Iz prve su ruke od međimurskih studenata doznali što ih čeka na mnogobrojnim fakultetima diljem Hrvatske. Razgovarali su tako i s dvjema bivšim učenicama ETŠ-a koje studiraju menadžment turizma i sporta na Međimurskome veleučilištu. Ivana Okreša završila je hotelijersko-turistički smjer, a ekonomsku gimnaziju Valentina Goričanec koja je bila i učenica generacije. Cure su se na faksu izvrsno snašle, a za svoju nekadašnju školu kažu da im je dala izvrsne temelje za nastavak školovanja.