Cijele 2021. godine Ekonomska i trgovačka škola Čakovec nizom aktivnosti obilježava svoj stoljetni jubilej, a za koji dan počinju slavljeničke svečanosti. Pozivamo Vas da budete dio toga vedrog mladenačkog ozračja.  

Prva u svečanom nizu povijesna je dokumentarna izložba koja se u četvrtak, 11. studenog, u 17 sati otvara u središtu grada – u galeriji Scheier. Uz stručno vodstvo učenika fakultativne nastave iz povijesti, moći će se razgledati sve do 25. studenog, svakoga radnog dana od 9 do 19 sati, subotom i nedjeljom od 10 do 13 sati. Tematski prikazuje najznačajnije trenutke strukovnog obrazovanja. Više od 250 izložaka iz školske arhive i osobne ostavštine pojedinaca  dočarava život proteklih vremena. Autorica je izložbe profesorica arheologije i povijesti Ivana Puzak.

23. studenog u 17 sati u dvorani Scheier predstavlja se opsežna školska monografija „Stoljeće Ekonomske i trgovačke škole Čakovec“. Sazdana je od tekstova i slikovnoga materijala bivših i sadašnjih djelatnika škole; prikazuje sadašnjost i mnogobrojna prohujala desetljeća tijekom kojih je škola rasla. Donosi i duge popise maturanata – više od 16 tisuća ljudi koji grade svoje živote i život zajednice. Glavna je urednica profesorica hrvatskog jezika i književnosti, novinarka Gordana Lovrečić.

Središnji je događaj rođendanska proslava 7. prosinca. U 10 sati u školskom atriju položit će se vremenska kapsula koju će budući đaci i profesori otvoriti za pola stoljeća. Točno u podne u središtu kulturnoga života Međimurja – u čakovečkome Centru za kulturu, počinje priredba na kojoj će se praizvesti Himna Ekonomske i trgovačke škole Čakovec i film o školi, a čestitke će našoj stogodišnjoj dami uputiti bivši i sadašnji učenici i profesori te mnogobrojni prijatelji škole. Tu svečanost priprema profesorica hrvatskoga jezika i književnosti Valentina Perčić Štefok.   

Ukorak sa suvremenim dobom i okolnostima u kojima živimo i radimo, sve programe prenosimo live streamingom na internet.

Da i u cjelogodišnjim slavljeničkim aktivnostima budemo kreativni i najbolji što možemo kao što to nastojimo u nastavi, pobrinuo se Organizacijski odbor proslave stote obljetnice ETŠ-a: Bosiljka Vinković Kukolić, Sanda Horvat, Nebojša Buvač, Davorin Zorko, Tatjana Frančić Mikulić, Gordana Lovrečić, Ivana Puzak, Nina Carević Novak, Željka Kadi, Zita Lajtman, Iva Novak i Valentina Perčić Štefok.

Pridružite se našim slavljeničkim programima!

Bosiljka Vinković Kukolić, 

ravnateljica