I TEKNO POSITIV 2021.

Međunarodni projekt – I TEKNO POSITIV

  

ERASMUS +, ključna aktivnost 2: školska partnerstva

Trajanje: 1.9.2020.-31.8.2021.

Odobrena sredstva iz Agencije za mobilnost i programe EU

Nositelj projekta: škola Ogec Teilhard de Chardin, Saint Maur des Fossés, Francuska

Partneri: Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, i Instituto Tecnico Statale per il Turismo,
Rimini, Italija.

Ciljevi i namjena: Razvijanje međukulturnih i profesionalnih kompetencija učenika Ekonomske i trgovačke škole. Suradnja učenika škole s učenicima škole Ogec Teilhard de Chardin, Saint Maur des Fossés, Francuska i škole Instituto Tecnico Statale per il Turismo, Rimini, Italija. Organizacija mobilnosti učenika. Usvajanje znanja i stjecanje vještina vezanih uz područje društveno odgovornog poslovanja tvrtki, uporabe engleskoga jezika u svakodnevnoj i poslovnoj komunikaciji i uporabe IKT-a. Uspostavljanje suradnje s gospodarskim subjektima. Razvijanje osjećaja za inicijativu i poduzetništvo. Poticanje timskog rada i suradničkog učenja. Poticanje kreativnosti i kritičkog mišljenja.

Koordinatorica projekta: mr. Dunja Siročić
Suradnici: Tatjana Frančić Mikulić, prof.
Karlo Vuković, prof.

Projekt je predstavljen učenicima u rujnu. U projekt su uključilo 25 učenika iz 2. a, 2.b, 2.ur i 2. ht razreda.
Projekt se početno provodi virtualno,  putem eTwinning platforme. Učenici surađuju na TwinSpaceu.  Tijekom listopada i studenog učenici izrađuju prezentacije o svojoj školi, gradu i državi.
Sve prezentacije objavljene su naTwinSpaceu projekta.

U studenom 2020. je održan prvi virtualni sastanak svih sudionika. Učenici su podijeljeni u međunarodne timove. Timovi su se međusobno upoznali i dogovorili daljnji način suradnje.

  

Učenici izrađuju prijedloge logotipa projekta. Svaka država daje nekoliko prijedloga koji su objavljeni na TwinSpaceu-u. Organizirano je glasanje. U veljači 2021. je izabran sljedeći logotip:

Logotip je prijedlog našeg učenika Noe Jambrošića.

U prosincu, siječnju i veljači učenici rade u međunarodnim timovima. Svaki tim surađuje s dvoje  profesora mentora. Učenici istražuju jedno od područja društveno odgovornog poslovanja, odgovaraju na pitanja koja su postavili profesori sudjeluju u raspravama organiziranim na twinspaceu i pripremaju se za izlaganje. Profesori dogovaraju aktivnosti putem virtualnih sastanaka.