Filmska božićna matineja i božićno-novogodišnja priredba „CMREKI V SNEGU SPIJU“ u ETŠ-u

Projekt Božićno jutro u ETŠ-u 23. prosinca već je tradicionalno dan kada se nešto posebno događa u našoj školi. Jutarnje druženje počelo je filmskom božićnom matinejom u organizaciji profesorica Ive Novak i Nine Carević, a nastavilo učeničkim izvedbama na priredbi  „Cmreki v snegu spiju“  u organizaciji profesora: Valentine Perčić Štefok, Ive Novak i tehničke potpore Josipa Posavca.

Zahvala na početku upućena je Heklicama i Knjižnici „Nikola Zrinski“ Čakovec zbog izrade četrdesetak heklanih pahuljica koje su nosili izvođači. Zapitali smo se i otkrili „zakaj cmreki v snegu spiju“ spokojno, ispod bijeloga plašta. Geometrijska ljepota i simetrijska čistoća pahuljice potvrda je da je sve u svemiru savršeno podcrtano većim planom.

Uzvanici su mogli vidjeti najtalente ETŠ-a odabrane na audiciji koju su budno pratili profesori. Božićnu slagalicu započeli smo dobrodošlicom Božiću, nastavili poezijom Vinka Kosa „Cmreki v snegu spiju“ koju je kazivala Dora Zvošec, pjesmom Anamarije Turk i Biance Strbad, plesnim miksom Sare Pokrivač, članice Plesnoga studija Korak. U snježome miksu čuli smo pjesme „Snijeg“ i „Snowman and me“ u izvedbi Katarine, Biance, Leona, Marina i Ivana, koji su nas oborili s nogu. Sandra Silaj i Karlo Lesar iz 3. ur razreda proslavili su se izvedbom „Bijeloga Božića“, a u duetu s voditeljicom zbora, Karlo Lesar izveo je i pjesmu „Feliz navidad“.
U voditeljskoj ulozi iskazali su se Sven Bulat i Kristina Šafarić, predsjednica Županijskog vijeća učenika Međimurske županije.

Za oživljavanje božićnoga duha škole zaslužna je i profesorica Elena David koja je organizirala nagradni fotonatječaj. S najviše lajkova na tom natječaju pobjeđuju učenice iz 4. k razreda, Ena Deduš i Simona Vlašić. Nakon čestitke ravnateljice Bosiljke Vinković-Kukolić, školskome zboru „brechtovski“ se priključuju najhrabriji profesori iz publike kako bi svima uputili glazbenu čestitku.