Posljednjega petka u listopadu čakovečka Ekonomska i trgovačka škola slavi svoj dan, ovaj put raznovrsnim aktivnostima koje su okupile sve učenike i profesore te svečanošću podizanja zelene zastave u povodu obnove statusa ekoškole i stjecanja platinastog certifikata. Svečanosti su nazočili i međimurski župan Matija Posavec, privremena pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah te direktor Čakoma Ivica Perhoč.

Svestrani učenici potom su predstavili svoje talente, vještine, hobije i slobodne aktivnosti. Školskim su prostorima zavladali gimnastičari i slikari, slastičarke i frizerke, kozmetičarke i sobari, mažoretkinje i vatrogasci, karataši, žongleri i vicmaheri, filmaši i samozatajni glazbenici. Pjevalo se i plesalo, a na kraju su učenici sportskih razreda u dvorani priredili osebujan sportski događaj, zabavna natjecanja, a svi ostali burno su navijali. Tako je Dan škole proslavljen na najbolji mogući način, uz mnogo druženja i pozitivnih vibracija. Vijest o tome možete pročitati i na stranicama Međimurske županije:

https://medjimurska-zupanija.hr/2022/10/28/kreativnim-programom-i-podizanjem-zelene-zastave-ucenici-i-djelatnici-ekonomske-i-trgovacke-skole-cakovec-obiljezili-svoj-dan/

Fotografije: Karlo Lesar