Kišnome vremenu unatoč ova je subota bila savršen dan za sve pristaše zaštite okoliša: u središtu Čakovca mnogobrojne su ustanove, škole i udruge na Festivalu održivog razvoja predstavile kako se starome tekstilu može udahnuti novi život. Ekonomska i trgovačka škola za Festival se pripremala proteklih nekoliko tjedana, a na štandu u srcu grada izložila je rukotvorine nastale u školskim radionicama.

Proizvodi u traperu novost su naše zadruge Terra Economica – učenici su u plavo odjenuli penežljivce, prirodnu kozmetiku, fotografije, novčanike i zidne satove. Od starih majica nastali su novi ruksaci, od stare tkanine novi topli jastuci, od tekstilnih otpadaka broševi i ukrasi najrazličitijih vrsta. Učenici su s posjetiteljima igrali ekokviz, i na najbolji način – djelovanjem u zajednici, predstavili svoju školu.

U ovom su projektu sudjelovali mnogobrojni učenici i nastavnici, a vodila ga je profesorica Iva Novak. Vježbali smo tako kreativne praktične vještine stvaranja uporabnih predmeta koje će nam dobro doći u svakodnevnome životu, družili se i činili dobro za očuvanje okoliša i prirode.