Dan otvorenih vrata Ekonomske i trgovačke škole Čakovec privukao je mnoštvo osmaša iz cijeloga Međimurja. Na susretu u Mirisnome vrtu upoznali su profesore i učenike, način rada jedne od najstarijih srednjih škola u Međimurskoj županiji – stogodišnje Ekonomske!
Odluku da postanu đaci ETŠ-a olakšale su im informacije iz prve ruke, igre i mozgalice u ugodnom ozračju, izložba Maloga poduzetničkog inkubatora, predstavljanje Učeničke zadruge Terra Economica čiji je novi proizvod „Dodir leptira“ nedavno dobio zlatnu medalju na Međunarodnome sajmu inovacija AGRO ARCA u Prelogu…
U novu školsku godinu ETŠ upisuje dva razreda hotelijersko-turističkih tehničara, vrlo traženih u našoj turistički orijentiranoj zemlji. U školi se uči čak šest stranih jezika: engleski, njemački, talijanski, španjolski, francuski i, kao
prava rijetkost – švedski, a njeguju se školska partnerstva s Francuskom, Italijom, Portugalom i Turskom. ETŠ je stekao akreditaciju za obavljanje stručne prakse u inozemstvu Erasmus+ K1.
Dva razreda ekonomista učit će kako ostvariti poduzetničku ideju, svladati računovodstvo i financije. Uz stručnost, i ekonomistima i razredu upravnih referenata omogućuju se široka opća znanja te mnogi odlučuju studirati.
Četverogodišnji program čeka i razred komercijalista te razred komercijalista – sportaša, jedini sportski razred u Međimurskoj županiji.
Tijekom trogodišnjega školovanja budući prodavači imaju mnogo prakse u prodavaonicama diljem županije pa su odmah spremni za tržište rada te nerijetko još tijekom školovanja dobivaju ponude za stalni posao.

Na sunčanoj strani ETŠ-a učenici i profesori poručili su osmašima da postanu dio njihova tima!