Nakon što su u uzbudljivom finalnom susretu na Županijskom natjecanju u stolnom tenisu, rezultatom 3:1 pobijedili Gospodarsku školu Čakovec, učenici Ekonomske i trgovačke škole plasirali su se na Državno prvenstvo koje se od 23. do 25. ožujka održalo u Poreču.

Na Završnici su sudjelovale 24 ekipe iz cijele Hrvatske podijeljene u 8 skupina. U skupini F,  učenici ETŠ-a su u prvom susretu pobijedili mladiće iz Srednje škole Zabok rezultatom 3:1, a kasnije i učenike iz Gimnazije M.A.Reljkovića iz Vinkovaca rezultatom 3:0.

U 1/4 finalu odličnom igrom u potpunosti je nadigrana odlična ekipa Medicinske škole iz Bjelovara rezultatom 3:0,  te je izboreno polufinale protiv III.Gimnazije iz Osijeka. U tom meču Osiječani su bili veliki favoriti. No, Etšovci izvlače zadnje atome snage i borbenosti te neočekivano ali potpuno zasluženo ulaze u veliko finale Državnog prvenstva. Umor, ali i 4 odlična igrača Tehničke škole iz Pule, nisu dozvolili našim dečkima novo iznenađenje. Izvrsnom igrom Puljani pobjeđuju 3:0. Bez obzira na sve, velike čestitke učenicima Ekonomske i trgovačke škole na uspjehu i načinu na koji su prezentirali svoju školu i županiju. Srebrni stolnotenisači su Godina Filip, Baša Nino, Lajtman Filip, Horvat Mateo i njihov voditelj Nebojša Buvač,prof..