Proteklog su se tjedna u našoj školi održale zanimljive aktivnosti u sklopu Erasmus + projekta „Creating a Global ESL Classroom via Web 2.0 Tools“ – uporabi mrežnih alata u nastavi engleskoga jezika. Uz učenike i profesore ETŠ-a sudjelovali su i po dvoje profesora i po četvero učenika iz Portugala i Turske.

Učenik iz Turske Gökberk Yavuzkara prvi je put bio u Hrvatskoj i to mu je bio prvi Erasmusov projekt: „ Jako mi je drago što sam tu, upoznao sam mnogo prijatelja, grad i zemlja krasni su. Vrijeme je doista bilo kvalitetno ispunjeno.“ Sličnoga je mišljenja i učenik iz Portugala Marcelo Rego: „Ovaj je projekt jako dobro iskustvo jer su aktivnosti bile raznovrsne. Hrvatska je drukčija od Portugala, ali je prekrasna zemlja, ljudi su dobri.“

Gosti i naši učenici uključeni u projekt sudjelovali su u raznovrsnim radionicama u kojima su naučili kako se koristiti mrežnim alatima za prezentacije i kako rabiti engleski jezik u usmenom izlaganju. Radionice su vodile nastavnice Engleskoga jezika iz naše škole: profesorice Ivana Oreški, Maria Joao Vinković, Tanja Skoliber i Dunja Siročić.

Učenici su posjetili i Međimursko veleučilište. Uz radni dio, naši su se  gosti upoznali i s kulturno-povijesnim nasljeđem naše zemlje. Posjetili su Riznicu Međimurja te razgledali Čakovec i gornje Međimurje – Marđetkin breg, Mlin na Muri, kuću Lina. Zagrebom su ih provele zagrebačke „coprnice“, a hrvatsku su obalu doživjeli u Rijeci i prekrasnoj Opatiji.

Nakon bogatog programa učenicima će, prema njihovim riječima, ipak najviše u sjećanju ostati nova prijateljstva koja su stekli i gostoprimstvo koje ih je ovdje dočekalo. U projektu su sudjelovale učenice ETŠ-a Pavla, Iva, Maja, Gita, Laura, Melani, Estela, Leona i Vita. Koordinatorica projekta je profesorica Jasmina Zaborski.