Nakon uspješno završenoga trogodišnjeg smjera za prodavačicu, Laura je odlučila krenuti korak dalje i upustiti se u stručno iskustvo koje će joj promijeniti život. U Sloveniji, u Mariboru, boravila je od 15. svibnja do 15. kolovoza 2023.

Vrijeme provedeno u trgovini dječjom odjećom „Aladin“ bilo joj je pravo osvježenje. Laura nam je ispričala kako je u početku imala izazova s jezikom, ali se polako, slušajući domaće ljude, počela sve bolje snalaziti i komunicirati na slovenskome jeziku. Osoblje u trgovini bilo je iznimno ljubazno i uvijek spremno pomoći joj u usvajanju novih vještina, bilo da se radilo o slanju pošiljki ili izlaganju odjeće prema različitim kriterijima.

No, to nije sve što je Laura doživjela. Grad Maribor osvojio ju je svojom ljepotom i raznolikim sadržajem, a srdačnost Mariborčana ostavila je na nju dubok dojam. Laura je istraživala gradska kina, isprobala poznati Cibikartkarting, a opuštanje je pronalazila na kupalištu „Mariborski otok“ i u šetnji uz rijeku Dravu.

Zahvaljujemo koordinatorici projekta 2022-1-HR-KA121-VET-000058039, Jasmini Zaborski, prof. mentorici, te Davidu Verlaku, nastavniku i organizatoru stručne prakse u partnerskoj školi (Srednja šola za trženje in dizajn Maribor), te mentoricama u trgovini „Aladin“, koji su omogućili Lauri da ostvari ovo vrijedno iskustvo.

Hvala Lauri što je s nama podijelila svoju priču. Neka njezin entuzijazam i hrabrost potaknu mnoge! Ako i vi sanjate o sličnom iskustvu, slijedite Laurin primjer i hrabro zakoračite u svijet mogućnosti koje donosi Erasmus+.