Erasmus + I TEKNO POSITIV

Međunarodni projekt – I TEKNO POSITIV

ERASMUS +, ključna aktivnost 2: školska partnerstva

Trajanje: 1.9.2020.-31.8.2021.

Odobrena sredstva iz Agencije za mobilnost i programe EU

Nositelj projekta: škola Ogec Teilhard de Chardin, Saint Maur des Fossés, Francuska

Partneri: Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, i Instituto Tecnico Statale per il Turismo,
Rimini, Italija.

Ciljevi i namjena: Razvijanje međukulturnih i profesionalnih kompetencija učenika Ekonomske i trgovačke škole. Suradnja učenika škole s učenicima škole Ogec Teilhard de Chardin, Saint Maur des Fossés, Francuska i škole Instituto Tecnico Statale per il Turismo, Rimini, Italija. Organizacija mobilnosti učenika. Usvajanje znanja i stjecanje vještina vezanih uz područje društveno odgovornog poslovanja tvrtki, uporabe engleskoga jezika u svakodnevnoj i poslovnoj komunikaciji i uporabe IKT-a. Uspostavljanje suradnje s gospodarskim subjektima. Razvijanje osjećaja za inicijativu i poduzetništvo. Poticanje timskog rada i suradničkog učenja. Poticanje kreativnosti i kritičkog mišljenja.

Koordinatorica projekta: mr. Dunja Siročić
Suradnici: Tatjana Frančić Mikulić, prof.
Karlo Vuković, prof.

Projekt je predstavljen učenicima u rujnu. U projekt su uključilo 25 učenika iz 2. a, 2.b, 2.ur i 2. ht razreda.
Projekt se početno provodi virtualno,  putem eTwinning platforme. Učenici surađuju na TwinSpaceu.  Tijekom listopada i studenog učenici izrađuju prezentacije o svojoj školi, gradu i državi.
Sve prezentacije objavljene su naTwinSpaceu projekta.

U studenom 2020. je održan prvi virtualni sastanak svih sudionika. Učenici su podijeljeni u međunarodne timove. Timovi su se međusobno upoznali i dogovorili daljnji način suradnje.

Učenici izrađuju prijedloge logotipa projekta. Svaka država daje nekoliko prijedloga koji su objavljeni na TwinSpaceu-u. Organizirano je glasanje. U veljači 2021. je izabran sljedeći logotip:

Logotip je prijedlog našeg učenika Noe Jambrovića.

U prosincu, siječnju i veljači učenici rade u međunarodnim timovima. Svaki tim surađuje s dvoje  profesora mentora. Učenici istražuju jedno od područja društveno odgovornog poslovanja, odgovaraju na pitanja koja su postavili profesori sudjeluju u raspravama organiziranim na twinspaceu i pripremaju se za izlaganje. Profesori dogovaraju aktivnosti putem virtualnih sastanaka.

 

26. svibnja 2021. održan je drugi virtualni sastanak učenika. Učenici su u međunarodnim timovima pod vodstvom svojih profesora mentora istraživali razne aspekte društveno odgovornog poslovanja. Rezultate istraživanja predstavili su  izlaganjem putem platforme Zoom. Prezentacije su pozorno slušali jer je uslijedio kviz provjere „znanja“. Pobjednice su naše Maja G. i Sara B. iz 2. ht. Prezentacije su objavljene na stranicama projekta na eTwinning platformi.