Ideja iz projekta profesorice Gordane Dajč „BUŠ – Biciklom u školu“ da se ispred ETŠ-a sagradi sigurno mjesto za bicikle, zaštićeno od vremenskih neprilika – zaživjela je! Dan škole bio je izvrsna prigoda da se nadstrešnica za bicikle otvori, a ta je čast pripala učenici Melani Mesarić koja je prošle godine biciklom napravila najviše kilometara.

U proslavu Dana škole uključila se i lokalna zajednica: Udruga građana „Zrinska garda Čakovec“, na čelu s predsjednikom Đurom Belom, predstavila je projekt „Gardist“ kojem se pridružio i ETŠ, a članovi su povijesne postrojbe uveličali svečanost. Na poziv svojih članova, a naših učenika, nastupila je Kulturno-umjetnička udruga „Veseli Međimurci“, čiji je voditelj Franjo Sedlar, baš kao i gosp. Bel – bivši učenik Ekonomske i trgovačke škole. Uz djelovanje u zajednici i zdrav sportski život, ETŠ je proslavom promicao i održivi razvoj: suradnja sa Socijalnom zadrugom Humana Nova iznjedrila je novu reviju kružne mode koju su nosili učenici i profesorice. Vedro ozračje stvorio je naš školski zbor što ga vodi profesorica Iva Novak, a sve je svojim nastupom ganula učenica Kiara Cenko, polufinalistica Supertalenta Nove TV. Sportski razredi održali su u školskoj dvorani igre bez granica, svi ostali vatreno su navijali.

Mjesto na kojem se dobre ideje ostvaruju, mjesto koje mladima nudi poticajne i sigurne uvjete da stasaju u zrele, odgovorne i kreativne ljude – to je naša stoljetna Ekonomska i trgovačka škola. Istaknula je to ravnateljica Bosiljka Vinković Kukolić u svojem govoru, čestitajući učenicima i profesorima na izvrsnim postignućima. Međimurski župan Matija Posavec čestitao je školi 102. rođendan te istaknuo da Županija kao osnivač čini sve kako bi ti uvjeti bili što bolji.

Proslavu Dana škole organizirali su nastavnici Gordana Lovrečić, Iva Novak, Željka Kadi, Lea Resman-Borković, Gordana Dajč i Josip Posavec. Događaj su riječima povezali i moderirali polaznici fakultativne nastave Medijske kulture – učenici Dora Zvošec, Zoe Rajher, Mišel Mustač, Lea Lukša i Karlo Lesar.