Učenici završnih razreda koji su pristupili ispitima državne mature u prvom roku 2023. potvrde o položenim ispitima državne mature mogu preuzeti u petak, 21. srpnja 2023. u 9:00 sati.

Ako je učenik drugim obvezama spriječen preuzeti dokumente u predviđenom terminu, umjesto njega potvrdu može preuzeti isključivo opunomoćena osoba (punomoć ovjerena kod javnog bilježnika).

Sve nepreuzete potvrde učenik će moći preuzeti u referadi od 21. kolovoza 2023.

Konačna objava rezultata ispita državne mature bit će 19. srpnja 2023. u 12:00.

Zadnji dan prijava za upis na studijske programe, zadnji dan promjene liste prioriteta i brisanja studijskih programa je 19. srpnja 2023. do 13:59 (visoko učilište može odrediti i raniji rok prijave na pojedine studijske programe).

Objava konačnih rang-lista za upis na studijske programe bit će 19. srpnja 2023.

Učenik NE TREBA POTVRĐIVATI SVOJ IZBOR ili brisati studijske programe (osim onih koje NIKAKO ne želi upisati), važno je samo poredati ih po vlastitoj listi želja. Sustav će vas automatski rasporediti na prvi studijski program na kojem zadovoljavate uvjete upisa (ako ne upadate na prvi izbor, a to vam je najveća želja, ostavite ga najviše).

Prijave za DRUGI ROK počinju 22. srpnja i traju do 31. srpnja 2023. Učenici ispite prijavljuju na stranici POSTANI STUDENT. Učenici koji su prijavili ispite za ljetni rok, a njima nisu pristupili sada PONOVNO PRIJAVLJUJU ISPITE kojima žele pristupiti u drugom roku.

Ispite mogu prijaviti i BESPLATNO im pristupiti svi koji ih do sad nisu polagali, koji su u prvom roku opravdano izostali s ispita  ili koji nisu položili ispit (sad se razina ispita može mijenjati!).Učenik koji je ispit/e položio u prvom roku, ali je nezadovoljan ocjenom, može na drugom roku ponovno prijaviti i polagati ispite, ali tada ispit plaća.

Učenici za drugi rok ne dolaze u školu potpisati prijavnice.

Kalendar i vremenik provedbe ispita državne mature u drugom roku dostupan je na ovdje.